Home / Slide / Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri

Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri

Bu yıl beşincisi düzenlenen Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri açıklandı.

“Lillipütyen” başlıklı dosyasıyla Sultan Gülsün şiir ödülüne değer görülürken; öykü dalındaki seçici kurul Hıdır Murat Doğan’ın, “Biraz Ormanda Saklanacağım” başlıklı dosyasını birinciliğe değer gördü.

Şiirimizin güzel ustalarından Sennur Sezer’in adına, Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap işbirliğiyle dosya bazında düzenlenen ödüller bu yıl da sahiplerini buldu.

Bu yıl ki şiir ödülünün sahibi olan Sultan Gülsün “Lillipütyen” adını verdiği özgünlüğü arayan isyankâr dosyasında, kendine ait bir dize kurgusu ve dil arayışıyla, imgelere ve kitaplara sığdıramadığı etik yoklama huzursuzluğuyla, normları, ardından ne yapacağını düşünmeksizin yıkma çabasıyla A. Hicri İzgören, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve C. Hakkı Zariç’ten oluşan seçici kurulu etkiledi.

Seçici Kurul Özel Ödülü ise özenli dizeleri ve renkli imgelemiyle dikkat çeken “Porselen Güvercin” dosyasıyla Emre Şahinler’in oldu. Şahinler’in dosyası şık ifadeleri, zengin ve güçlü bir dilin izlerini taşıyordu.

Öykü dosyası: “Biraz Ormanda Saklanacağım”

2020 Sennur Sezer Öykü Ödülü ise Hıdır Murat Doğan’ın, “Biraz Ormanda Saklanacağım” başlıklı dosyasına verildi. Sade ve fazlalıktan uzak anlatım dilini, çağımız insanının içinde taşıdığı boşluğu, karanlığı, “renksiz, yapay ve eğreti olmamışlığı” anlatmakta ustaca kullanabilmiş, “durup fırtınanın dinmesini bekleyen” insanın hissettiği tek başınalığı ve zamansızlığı öykülerinde başarıyla işleyebilmiş olması itibariyle, Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Jaklin Çelik, Sibel Öz ve Ahmet Tulgar’dan oluşan jüri tarafından birincilik ödülüne değer görüldü.

Jüri Özel Ödülü ise öyküleme tekniği ve dilini başarıyla kullanabilme potansiyeli, duyarlı bir bakış açısıyla dikkat çeken kurgu zenginliği ve atmosfer kurmadaki başarıları nedeniyle bu yıl iki dosyaya birden verildi. Korkuluk adlı dosyasıyla Gülizar Aytekin ve Kaldığı Yerden adlı dosyasıyla Okan Alay Jüri Özel Ödülü’ne değer görülen dosyalar arasında yer aldı.

Katılımcılara ve jüri üyelerine ayrı ayrı teşekkür eden Gıda-İş ve Manos Kitap temsilcileri, her yıl Sennur Sezer’in doğum gününde, 12 Haziran’da yapılan ödül töreninin bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle 1 Eylül Dünya Barış Günü yapılmak üzere ertelendiğini bildirdi.

TÜRKİYE GIDA SANAYİ İŞÇİLERİ SENDİKASI – MANOS KİTAP

Hakkında admin

Check Also

18 ARALIK DÜNYA GÖÇMENLER GÜNÜ: SAVAŞSIZ BİR DÜNYA, GÖÇMENLERE ACİL SOSYAL KORUMA!

Bugün 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü. Savaşların yarattığı kitlesel göçler sonucunda milyonlarca insan ülkelerinden göç …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir