Home / Genel / OHAL ve KEYFİ UYGULAMALAR İŞÇİLERİ, ÇAY ÜRETİCİLERİNİ MAĞDUR ETMEKTEDİR!

OHAL ve KEYFİ UYGULAMALAR İŞÇİLERİ, ÇAY ÜRETİCİLERİNİ MAĞDUR ETMEKTEDİR!

Genel Başkanımızın katılımı ile 12 Mayıs Cuma günü, Hopa’da gerçekleştireceğimiz “Varlık Fonu” ile ilgili panel, Hopa Kaymakamlığının keyfi uygulamaları yüzünden iptal edildi. OHAL’in baskıcı uygulamalarını da arkasına alan Kaymakamlık, panelimizi fiili olarak yapılamaz duruma getirmiştir.

Panel tarihinden 10 gün önce başvuru yapmamıza rağmen idari yönetim süreci uzatmış, son iki gün içinde yeni evraklar talep ederek süreci tümden işlemez hale getirmiştir. Daha önce mevsimlik işçilere kadro talebiyle yapmış olduğumuz imza kampanyası başvurusu yine kaymakamlık tarafından OHAL koşulları öne sürülerek engellenmişti. Buradan sormak istiyoruz “İdari yetkililer, Varlık Fonunun Çaykur işçilerine ve çay üreticilerine etkisi konusunda yapılacak bilgilendirmeden neden rahatsız olmaktadır?” Varlık Fonu hakkında bilgi sahibi olmak Karadeniz halkının en doğal hakkıdır. Çünkü bu fon; Çaykur işçilerinin, çay üreticilerinin ve tüm Karadeniz halkının hayatını doğrudan ilgilendiren bir sorundur.

İşçi ve emekçileri bilgilendirecek olan bu tür toplantılar daha önce de başka illerde OHAL bahane edilerek yasaklanmış veya fiili olarak yapılamaz duruma getirilmiştir. Görüyoruz ki OHAL uygulamaları tamamen amacından sapmış olup, emekçilerin ve halkın geniş kesimlerinin zararına işleyen bir yönetim biçimi halini almıştır. Artık sendikalar, dernekler, demokratik kitle örgütleri kapalı salon toplantıları bile düzenleyemez hale getirilmiştir. En doğal demokratik haklardan olan toplantı özgürlüğü kısıtlanmaktadır. Tüm bu engellemeler, gün geçtikçe ağırlaşan çalışma ve yaşam koşullarına karşı bir araya gelip birleşme eğiliminde olan işçi ve emekçilerin önünü kesmeye yöneliktir.

Bu tarz keyfi engelleme ve keyfi tutumlar, sendikamızın Varlık Fonunun zararları konusunda üyelerini, Çaykur işçilerini ve Çay üreticilerini bilgilendirmesinin önünü kesemeyecektir. İşçi ve emekçilerin zararına olan tüm uygulamaları teşhir etmeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki ÇAYKUR özelleştirme kapsamında değildi. Ancak ÇAYKUR’un Varlık Fonuna devredilmesiyle birlikte fiilen özelleştirme kapsamına alınmış oldu. Türkiye Varlık Fonu, ÇAYKUR’un tamamını ya da bir kısmını yerli ya da yabancı sermayeye doğrudan satabilir. Ve özelleştirme; işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlik demektir. Tüm bunların ışığında Çaykur işçilerini, çay üreticilerini ve Karadeniz halkını; işi, ekmeği, geleceği için Varlık Fonuna aynı zamanda OHAL uygulamasına karşı birleşmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz.

TÜRKİYE GIDA SANAYİİ İŞÇİLERİ SENDİKASI GENEL MERKEZİ

Hakkında admin

Check Also

18 ARALIK DÜNYA GÖÇMENLER GÜNÜ: SAVAŞSIZ BİR DÜNYA, GÖÇMENLERE ACİL SOSYAL KORUMA!

Bugün 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü. Savaşların yarattığı kitlesel göçler sonucunda milyonlarca insan ülkelerinden göç …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir